Selectieassessments

Deze assessments belichten de mogelijkheden van mensen in werksituaties. Ze worden ingezet bij aanstellingsbeslissingen, bij persoonlijke ontwikkeling, bij de start van een bijzonder project of bij fusies en overnames. Onze assessments zijn door en door praktijkgericht en sluiten direct aan op vraagstukken en dynamiek uit uw bedrijf. Assessment betekent eigenlijk gewoon: zichtbaar maken waartoe mensen in staat zijn, wat ze nu al goed kunnen en wat ze nog kunnen leren.

Veel bureaus besparen nogal eens op het gebruik van cases. Dan werken ze vooral met vragenlijsten en interviews. Met vragenlijsten ontstaat een zelfbeeld dat vaak maar matig strookt met het echte werk, dat wat iemand echt moet doen. Dit komt in praktijkcases beter in beeld. In onze intakegesprekken verzamelen wij het materiaal om praktijkcases te maken die slaan op uw organisatie en uw werk. En die daardoor de kwaliteiten en ontwikkelpunten van uw kandidaat beter in beeld brengen.

De resultaten

De rapportages komen vlot beschikbaar. In overleg soms binnen enkele dagen. De rapportage is expliciet, beknopt en zonder geheimzinnige taal en onnodige slagen om de arm. Ze brengen expliciet en compact werkkracht, risico’s en ontwikkelpunten in beeld. Bij Hermans Nieuwenhuis krijgt u ons duidelijke en onafhankelijke advies. Niet een al geredigeerd en bijgesteld advies. Uw kandidaat krijgt wel eerst inzage en kan altijd al vragen stellen. Vooraf en erna wordt uw kandidaat door ons begeleid: persoonlijk, betrokken, transparant en eerlijk.

De deelnemer

Uw kandidaat krijgt duidelijke informatie vooraf, een eigen kantoor in een businesscentrum, veel praktijkcases, interviews over het eigen werk, analytische oefeningen en korte essays. Plaats en tijd worden in overleg gekozen. Vaak is er de mogelijkheid om een stad in de directe nabijheid te kiezen. Wij maken bij elk nieuw assessment altijd eerst een afspraak om de vraag te verhelderen. Hoe specifieker de vraag, hoe duidelijker het antwoord uiteindelijk wordt. Assessment kan veel, maar niet alle vragen beantwoorden. De bedrijfspsychologen van Hermans Nieuwenhuis geven daarover volledige informatie.

Een voorbeeld

Mini-assessments: voor drie deelnemers binnen twee werkdagen een concreet profiel van kracht rondom vier competenties, bijvoorbeeld analytisch, sturend leiding geven, motiveren en strategisch perspectief. Korte constaterende rapportage in de vorm van een overzichtelijk profiel. Een volledig assessmentprogramma inclusief vier praktijkcases. Goed in te zetten bij keuzes uit meer kandidaten voor een zelfde functie.

Opdrachtgevers

la-place
lumc
crucell
de_jeugdbeschermers
trickster
de-gidts-en-feldman
adidas1
rho
rud
gem_den-haag
strukton
v-en-d
mcdonalds
gem_arnhem
gem_veldhoven
iws
gem_den-helder
gem_hoorn
amsterdannet
gem_groningen
veiligheidsregio-noord-holland-noord
gem_wassenaar
odra
het_streek
gem_amsterdam
gem_westland
klm
gem-vught
gem_utrecht