Meerwaarde matrix

Het kan nodig zijn om voor een grotere groep werknemers uit te kijken naar ander werk. Dan helpt het om in kaart te krijgen welke meerwaarde ze waar kunnen inbrengen. Soms is er nog geen zwaar weer, maar is er wel behoefte aan mobiliteit bij werknemers. Ook dan kan het helpen om vooruit te kijken naar de mogelijkheden van mensen in andere werksituaties, in andere rollen.

Met een meerwaardematrixproject komt voor alle deelnemers een duidelijk profiel naar voren. In welke werksituatie en in welke rol staan ze sterk, of kunnen ze sterk gaan worden. De deelnemers ondergaan een volledig assessment waarin een breed palet aan praktijksituaties de revue passeert. Dat levert een levendige en leerzame dag op en een scherp beeld van mogelijkheden en beperkingen in ‘andere’ werksituaties en rollen.

Een voorbeeld

Voor 32 deelnemers wordt gevraagd om een beeld van nieuwe soorten werksituaties waarin zij effectief kunnen gaan opereren. En in welke rollen. Bij het helpen en adviseren van klanten? In een expert rol of commercieel? In back- of front-office functie? Als teamleider? Bij het sturen en motiveren van professionals? Of eerder als de meewerkende man of vrouw? Bij het organiseren en plannen van werk, in de administratie? Als projectleider? Bij het ontwikkelen van nieuwe producten en strategieën? Als manager of als innovatieve specialist? En als er talent is, hoe kan dat benut worden?

Vier meerwaardematrix assessments met elk acht deelnemers, totale doorlooptijd een maand. Overzichtelijk profiel van de nieuwe soorten werksituaties waarin de deelnemers sterk staan. Na een week voor elke deelnemer een boekje met ontwikkeltips (het smart moves booklet) en een profielkaart.

Opdrachtgevers

iws
gem_amsterdam
rho
adidas1
veiligheidsregio-noord-holland-noord
v-en-d
gem_hoorn
lumc
gem_den-helder
de_jeugdbeschermers
gem_utrecht
odra
gem-vught
gem_den-haag
klm
gem_wassenaar
crucell
trickster
gem_westland
het_streek
la-place
mcdonalds
gem_veldhoven
gem_groningen
strukton
amsterdannet
rud
gem_arnhem
de-gidts-en-feldman